Служба буџетске инспекције града Шапца

Одлуком о оснивању број 110-6/2017-13(„Службени лист града Шапца“ број 13/2017) основана је Служба за буџетску инспекцију града Шапца(у даљем тексту:  Служба)

Служба је  надлежна за спровођење инспекцијске  контроле примене закона код:

–  директних и индиректних корисника средстава буџета јединице локалне самоуправе;

–  јавних предузећа основаних од стране јединице локалне самоуправе, правним лицима основаним од стране тих јавних предузећа, правним лицима над којима јединица локалне самоуправе има директну или индиректну контролу над више од 50% капитала или више од 50% гласова у управном одбору, као и над другим правним лицима у којима јавна средства чине више од 50% укупног прихода;

–  правних лица и других субјекта којима су директно или индиректно дозначена средства буџета јединице локалне самоуправе за одређену намену, правним лицима и другим субјектима који су учесници у послу који је предмет контроле и субјектима који користе средства буџета јединице локалне самоуправе по основу задуживања, субвенција, остале државне помоћи у било ком облику, донација, дотација и др.

Служба за буџетску инспекцију врши инспекцијску контролу примене закона у области материјално-финансијског пословања, наменског и законитог коришћења тих средстава  и други послови у складу са важећим законским прописима.

Израда Програма рада је законски основ за спровођење  функције Службе за буџетску инспекцију, као и праћење и реализација  истог.

Сарадња Службе за буџетску инспекцију са другим државним органима,органима аутономне покрајине, правосудним и другим заинтересованим органима и организацијама нарочито обухвата међусобно обавештење, размену података пружање помоћи и заједничке мере и радње, а све у складу са важећим законским прописима.

Служба саставља извештаје о извршеним инспекцијским контролама, и врши друге послове у складу са законом, Статутом града и другим прописима који регулишу наведену област.

Рад буџетске инспекције је независан и самосталан, а у вршењу функција инспектори Службе за буџетску инспекцију јединице локалне самоуправе, односно града Шапца обавезни су да чувају тајност службених и пословних података.

Одлука о оснивању буџетске инспекције града Шапца

ОДЛУКA О ПРЕСТАНКУ СА РАДОМ СЛУЖБЕ ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ ГРАДА ШАПЦА

 

СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ ГРАДА ШАПЦА

 Господар  Јевремова  број 6.

15000 Шабац

Буџетски инспектор

Драгица Трнинић

Телефон +(381) 015 364-127

mejl:budzetska.inspekcija@sabac.org

I спрат канцеларија број 33