Зашто је Шабац прави избор за ваш посао

Зашто је Шабац прави избор за ваш посао?

Град значајних потенцијала, дуге традиције у индустријској производњи и духа који подржава напредно и ново. Шабац је поуздан партнер свима који желе више и боље, свима који су спремни да раде и зараде. Будућим партнерима нудимо значајне комплексе комунално опремљеног земљишта, ефикасан и брз поступак добијања дозвола за градњу као и стручне сараднике који ће на најбољи начин остварити све замисли.

ОДЛИЧНА ЛОКАЦИЈА

Шабац се налази на северу Западне Србије, оивичен рекама Савом и Дрином, на раскрсници најбитнијих путних праваца- друмских, железничких и водних, који га повезују са остатком Европе. Захваљујући оваквом положају, Шабац је одувек био економски и културни центар Мачве и Подриња. Налази се на само 87 км од Београда и 68 км од Новог Сада. Од међународног аеродрома „Никола Тесла“ дели га само 60 км.

ПРИСТУП ТРЖИШТУ ОД 1.118 МИЛИОНА ПОТРОШАЧА

Захваљујући споразумима о слободној трговини, имате слободан приступ са бесцаринским извозом тржиштима широм света: земље Централне и Југоисточне Европе, Европска унија, Република Исланд, Кнежевина Лихтенштајн, Краљевина Норвешка, Швајцарска Конфердерација, Сједињене Америчке Државе, Руска Федерација, Република Турска, Република Белорусија и Република Казахстан.

СЛОБОДНА ЗОНА

Пословање у Слободној зони, корисницима обезбеђује фискалне и финансијске погодности: ослобођење од плаћања ПДВ на набавку енергената и унос добара и слободан проток капитала, профита и дивиденди.

600 ХА ОПРЕМЉЕНОГ ИНДУСТРИЈСКОГ ЗЕМЉИШТА

Северозападна радна зона представља највећи комплекс индустријског земљишта, у ком инвеститор бира величину и положај парцеле, у складу са сопственим потребама. Обавеза града је да земљиште у потпуности комунално опреми: фекалном и атмосферском канализацијом, градским водоводом, дистрибутивном гасном мрежом, струјом високог напона и асвалтираном саобраћајницом.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНО ПРЕХРАМБЕНУ ИНДУСТРИЈУ

Град Шабац усвојио је Одлуку о подстицајним мерама на улагање у пољопривредно прехрамбену индустрију на територији града Шапца, чиме се инвеститорима, који купе земљиште у својини Града ради изградње производних објеката у овој делатности, омогућавају додатне погодности.

ЕФИКАСНА АДМИНИСТРАЦИЈА

Град Шабац је први у Србији који је задовољио међународне стандарде ИСО 9001:2000 за управљање квалитетом, што подразумева ефикасну администрацију и задовољне клијенте. Одeљење за локални и економски развој Градске управе града Шапца пружа услуге постојећим и потенцијалним инвеститорима у свим фазама реализације инвестиционог пројекта.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ДИРЕКТНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Република Србија обезбедила је бројне финансијске и пореске подстицаје за директне инвестиције у производни сектор, услуге које мигу бити предмет међународне трговине, стратешке пројекте из области туризма и инвестиционе пројекте.

15% ПОРЕЗ НА ДОБИТ

Једна од најнижих стопа пореза на добит у Европи, управо је у Србији. Обезбеђено је и десетогодишње ослобађање пореза на добит предузећа за улагање у основна средства више од једне милијарде динара и 100 новозапослених.

Зашто инвестирати у Шабац

Why invest in Sabac

Шабац град будућности – успешне приче

Šabac, City of future – successful stories

Шабац град будућности