Vesti

UREĐEN PLATO ISPRED ZGRADE MESNE ZAJEDNICE U POCERSKOM PRIČINOVIĆU, REKONSTRUISANO ŠKOLSKO IGRALIŠTE I ASFALTIRANE TRI ULICE

6. jul 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je danas prigradsko naselje Pocerski Pričinović, gde je obišao uređen plato ispred zgrade mesne zajednice, rekonstruisano igralište u dvorištu OŠ ,,Stojan Novaković”, kao i tri ulice Posavsku, Lazara Vasića i Dobrosava Živanovića Trndže koje su dobile nov asfalt ukupne dužine 350 metara. Ukupna vrednost posla na svih pet lokacija je oko petnaest miliona dinara i finansiran je sredstvima Grada Šapca.

,,Za Pocerski Pričinović, kao drugo po veličini prigradsko naselje, sa više od 7 500 stanovnika od izuzetnog je značaja uređenje platoa ispred zgrade mesne zajednice. Obišao sam danas završne radove i sa ponosom mogu da kažem da je uz asfaltiranje prilazne saobraćajnice i autobuskog stajališta, kao i uređenjem 11 parking mesta i postavljenjem ivičnjaka mesna zajednica konačno dobila plato kakav zaslužuje”, istakao je gradonačelnik Pajić.

U Pocerskom Pričinoviću završeni su i radovi na rekonstrukciji školskog igrališta OŠ ,,Stojan Novaković“.

,,Ovo igralište veoma je značajno ne samo za decu iz škole, već i za celo selo. Pored želje da deci obezbedimo najbolje moguće uslove za treniranje i bavljenje različitim sportskim aktivnostima, želja nam je bila da igralište bude spremno za tradicionalni Ivanjdanski turnir u malom fudbalu ,,Pričinović open“, koji počinje sutra, a na kome će učestvovati 24 ekipe, sa oko 250 takmičara.Takođe, završeni su i radovi na asfaltiranju Posavske ulice, Ulice Lazara Vasića i dela Ulice Dobrosava Živanovića Trndže. Činimo sve kako bi svi delovi Šapca bili jednako razvijeni i kako bi svi naši sugrađani imali jednake šanse za kvalitetan život u našem gradu”, ističe gradonačelnik.

Milka Mucić, zamenica predsednika Saveta mesne zajednice Pocerski Pričinović, izrazila je zahvalnost, u ime svih meštana gradonačelniku Aleksandru Pajiću i JP ,,Infrastruktura-Šabac” na urađenom poslu.

,,Imamo obećanje gradonačelnika da će biti još infrastrukturnih radova u našoj mesnoj zajednici. Najvažnije je da dobijamo sve ono što je potrebno za normalno funkcionisanje i život meštana”, rekla je Milka Mucić.