Vesti

STABILNI PRIHODI GRADA ŠAPCA

13. septembar 2023.
Pred odbornicima današnje 22. sednice Skupštine grada Šapca bile su veoma bitne teme za poslovanje grada, a svakako jedna od najvažnijih je izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Prema podnetom izveštaju prihodi grada Šapca su stabilni, a rashodi su u skladu sa prihodnom stranom budžeta, što govori da Grad Šabac na racionalan, domaćinski način posluje i raspolaže gradskim budžetom. Odbornici su upoznati sa kvartalnim izveštajem za period od od 1. januara do 30. juna 2023. godine. Takođe, na sednici su predstavljeni izveštaji javnih preduzeća u vezi sa poslovanjem i raspodelom dobiti u 2022. godini.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić osvrnuo se na Severozapadnu industrijsku zonu i pojasnio zbog čega je doneta odluka da se cena po hektaru poveća sa 70 000 evra na 120 000 evra.
,,Prošle godine smo prodali 77 hektara zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni domaćim i stranim investitorima. I dalje je veliko interesovanje investitora, pre svega zbog velikog ulaganja države u izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i novog mosta na reci Savi, kao i u izgradnju brze saobraćajnice od Šapca do Loznice. U oktobru će predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvanično otvoriti auto-put i novi most. Povećavamo cenu zemljišta sa 70 000 evra na 120 000 evra po hektaru. Odluka je doneta da bismo mogli kvalitetno da radimo na infrastrukturnom širenju zone, da obezbedimo privrednicima koji dolaze u naš grad kvalitetnu i dobru putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, gasne priključke i sve ono što je potrebno za poslovanje firmi i zaposlenje naših sugrađana“, istakao je Pajić i dodao:
„Odluka je da se gradi nova bolnica i da se hirurški blok rekonstruiše za potrebe Doma zdravlja. Radimo na Planu detaljne regulacije za izgradnju bolnice na staroj stočnoj pijaci. Opredeljeno je 4,2 hektara za potrebe Opšte bolnice. Vrlo brzo očekujemo javnu raspravu o tom dokumentu i nadam se da će biti usvojen kako bi se stekli i lokacijski i drugi uslovi za raspisivanje za građevinsku dozvolu“, kaže Aleksandar Pajić.