Vesti

GRADONAČELNIK PAJIĆ I DELEGACIJA GRADA ARGOSTOLIJA NA PRIJEMU KOD EPISKOPA ŠABAČKOG JEROTEJA

23. april 2023.

Gradonačelnika dr Aleksandara Pajića i delegaciju grada Argostolija, koja boravi u poseti Šapcu, povodom Dana grada Šapca, primio je danas u Episkopskoj rezidenciji Preosvećeni Episkop šabački g. Jerotej.

U prijatnoj atmosferi i srdačnom razgovoru delegacija je upoznala Episkopa Jeroteja sa činjenicama i istorijom bratimljenja grada Šapca i grada Argostolija koje je započeto potpisivanjem Povelje o bratimljenju 1995. godine, kao i sa saradnjom koja je do sada ostvarena i sa Eparhijom šabačkom, dok je Episkop bio blažene uspomene Vladika Lavrentije.

Ovom prilikom, Preosvećeni Episkop Jerotej evocirao je svoje uspomene na boravak na postdiplomskim studijama u Atini, na njegov saživot sa bratskim narodom Grčke, istaknuvši vasceli uticaj duhovnosti Svete Gore i svetinja Grčke.

Razgovarali su o dugogodišnjoj zajedničkoj istoriji dva bratska naroda, a sagovornici su jednodušno naglasili značaj i važnost nastavka i unapređenja uzajamne saradnje na zadovoljstva ne samo ova dva pobratimljena grada, nego i dva bratska naroda Srba i Grka.

Na kraju prijema razmenjeni su prigodni darovi.