Вести

ЗЛАТНА МЕДАЉА У РУКАМА ДУШАНА БЕГУША

3. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић организовао је у Дуњића кући свечани пријем за Душана Бегуша, освајача златне медаље на Балканској физичкој олимпијади, и професора Горана Станојевића, из школе физике ,,Фотон“.
Како истиче др Пајић, Душан је млад дечко од кога Град може много тога у будућности да очекује, а пре свега, да буде становник Шапца.
„Душанов успех је успех Града, и сигурно је да ће град Шабац у наредном периоду још интензивније подстицати што више наших младих суграђана, који ће се бавити како науком, тако и свим оним сферама друштеног живота, које ће дати одличне резултате у будућности. Душан је данас дошао са својим родитењима који су, такође, просветни радници, али и са својим професором из школе „Фотон“, где је и стекао прву љубав према физици“, изјавио је градоначелник Шапца.
Душан је ученик трећег разреда Математичке гимназије и ово му је трећа међународна награда.
„Освојио сам бронзу на Међународној физичкој олимпијади у Боцвани, бронзу на Европској физичкој олимпијади, и сада сам узео злато на Балканијади. Срећан сам када ме дочекају у Шапцу, јер Шабац је мој град. Волим свој град и драго ми је када видим да се цени и подстиче мој успех у школовању. Надам се да ћу се једног дана вратити у Шабац као грађанин“, рекао је Душан.
Због епидемиолошке ситуације која је задесила цео свет, друга Балканска олимпијада одржана је онлајн и на њој је учествовало четрдесет седам ученика из дванаест земаља.