Вести

ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ВУКА КАРАЏИЋА У ПЕТЛОВАЧИ

26. октобар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је завршне радове на асфалтирању Улице Вука Караџића у Петловачи. Овом приликом, градоначелник Пајић је истакао да је приоритет Града Шапца равномеран развој свих места на територији града.

,,Са лепим и сунчаним временом настављамо са улагањем у путну инфраструктуру на територији града Шапца. Данас смо у Петловачи, где је у току асфалтирање пута у дужини од 1,8 km. Укупна вредност радова je 24 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета Града Шапца. Уважавамо потребе и излазимо у сусрет свим нашим суграђанима без обзира да ли живе у Мачви, Поцерини или Посавотамнави. Радимо на томе да људима који живе на селу омогућимо што квалитетније услове како би остали на својим имањима и допринели развоју целог краја”, казао је Пајић и додао да је Шабац један од привредно најразвијенијих у нашој земљи и заслужује да буде један од најуређенијих градова у Србији.

,,Стабилан и рационално планиран градски буџет, као и добра сарадња са својом државом нам то и омогућавају. Задовољство мештана из Петловаче и осмеси на лицима најмлађих најбољи су показатељи нашег рада. Као што смо обећали, Шабац ће бити град будућности”, рекао је градоначелник.

У Петловачи је пре месец дана почела са радом амбуланта која није радила од 2019. године. Како истиче Стефан Лазић, председник Савета МЗ Петловача дневно се у овој амбуланти прегледа око 50 пацијената.

,,Амбуланта доста значи мештанима Петловаче, јер сада не морају у другим местима да иду код лекара. Захваљујући сарадњи са градском влашћу, на челу са градоначелником Пајићем, сада асфалтирамо најдужу улицу у Петловачи. Ова улица није рађена 41 годину и асфалт је био уништен”, истакао је Лазић.

Око 2500 кубика гребаног асфалта биће искоришћено за атарске путеве у Петловачи, Рибарима, Змињаку и Липолисту. У Петловачи је пошле године у основној школи урађен нов спортски терен. Вредност радова износила је 1,8 милиона динара и финансирана су средствима прикупљеним од повраћаја пореза на имовину грађана.