Вести

У ЗАБЛАЋУ АСФАЛТИРАНЕ ДВЕ УЛИЦЕ УКУПНЕ ДУЖИНЕ 1,9 KM

17. март 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је завршне радове на асфалтирању Улице Младена Ст. Ђуричића у Заблаћу. Након дугогодишњег ишчекивања мештана Заблаћа, асфалтиране су две улице укупне дужине 1,9 км. Из буџета града Шапца за асфалтирање ове две улице издвојено је 29,5 милиона динара.

Градоначелник Пајић истакао je да је пред нама нова радна сезона и да су у плану нови километри путева, стаза за пешаке, игралишта за децу, реконструкције домова културе, свих ствари које су неопходне за бољи и квалитетнији живот суграђана.

,,Обећали смо да ниједна месна заједница неће бити заборављена, да ћемо улагати у сва наша села, а то сада и доказујемо. Села треба да живе, домаћинства да се развијају, јер без пољопривреде, нема ни живота у граду. Да би наши вредни домаћини остали да живе и раде на селу, потребно је да имају урађену путну инфраструктуру као један од основних предуслова за развој. Срећан сам када видим завршене радове и осмех на лицу мештана, јер је то најбољи показатељ да добро обављамо свој посао. Грађани су нам указали поверење, а на нама је да то оправдамо. Шабац ће бити град задовољних људи, без обзира да ли живе у селу или граду”, казао је Пајић.

Живојин Јовановић, председник Савета месне заједнице Заблаће истакао је да је градоначелник Пајић први градоначелник који је посетио ово село и саслушао потребе мештана.

,,Срећни смо што је урађено оно што смо чекали тридесет година. У овој улици има око 30 домаћинстава, и пут повезује Лозницу, Цер, Заблаће, Лојанице и Београда. Захвални смо градској управи и градоначелнику”, рекао је Јовановић.