Вести

У ШАПЦУ 36 НОВООБОЛЕЛИХ У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА

21. новембар 2020.

Епидемиолошка ситуација у граду Шапцу и даље је нестабилна, закључено је на данашњој седници Кризног штаба, којој су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић, заменик градоначелника, представници здравствених установа, Комулане полиције и Санитарне инспекције. У последња 24 часа на корону је позитивно 36 суграђана, а у шабачкој Општој болници хоспитализована су 102 пацијента.

,,Имамо девет пацијената у респираторној јединици, од тога су четири интубирана, и у тешком стању. У Шапцу је тренутно 555 активно оболелих, а у изолацији су 572 наших суграђана који су били у контакту са инфициранима. Тешка епидемиолошка ситуација, али гледано генерално у Републици Србији, Шабац се добро бори са епидемијом ковида 19. Мислим да смо решили и питање рада угоститељских и трговинских објеката, хигијене шабачких улица и зграда. Треба да наставимо одговорно да се понашамо”, изјавио је градоначелник Шапца.

Др Пајић апеловао је на све суграђане да поштују мере предвиђене Уредбом Владе Републике Србије и да крсну славу прославе у кругу породице.

,,Желим пре свега да православним верницима који славе Аранђеловдан честитам славу, и са великом молбом да будемо одговорни према својим породицама, али и према родбини и пријатељима, да ове године славу прославимо у кругу своје породице због тренутне епидемиолошке ситуације. Мислим да су сви тога свесни и да нећемо ући у проблем због крсних слава”, додао је градоначелник.

Наредни састанак Кризног штаба заказан је за понедељак.