Вести

У БАЛОН САЛИ ОШ ,,ЈОВАН ЦВИЈИЋ” У ЗМИЊАКУ У ТОКУ РАДОВИ НА УВОЂЕЊУ СИСТЕМА ЗА ГРЕЈАЊЕ

20. септембар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је посетио Основну школу ,,Јован Цвијић” у Змињаку где су у току радови на уградњи система за грејање у балон сали. Балон сала урађена је 2018. године, али није постојало грејање, тако да деца салу нису могла да користе током зимског периода.

,,Сада смо решили овај проблем и обезбедили деци услове за наставу физичког васпитања и рекреацију током хладног времена. Уградња инсталација за грејање балон сале финансирана је средствима Месне заједнице Змињак. Вредност изведених радова је милион и 375 хиљада динара, а остатак средстава ће дати Град Шабац. Површина балан сале је 750 квадратних метара, а користи је око 120 основаца и предшколаца у Змињаку. С обзиром на то да се приближавамо хладним данима, овај проблем је требало што пре решити”, рекао је Пајић и додао да Град Шабац на овај начин показује да су му подједнако важни сви његови становници.

,,Чинимо све да деца на селу имају све услове не само за образовање, него и за здраво одрастање. Град Шабац наставиће да улаже у образовање, јер је то улагање у будућност, а циљ нашег града је да деца са села имају исте услове за образовање као и деца у граду”, казао је Пајић.

Владимир Симовић, директор Основне школе ,,Јован Цвијић” у Змињаку истакао је да је уградња грејног система у балон сали важна за ученике ове школе, јер ће сада сала моћи да се користи свих 12 месеци током године, а то је важно за психофизички развој ученика.
,,Грејање у балон сали био је приоритет у овој школској години. Током протекле школске године заменили смо кров на помоћној згради, реконструисали систем видео надзора, урадили паркинг за родитеље испред улаза у школско двориште у Змињаку. Услови за рад у нашој школи постају све бољи. Захаљујем се градоначелнику, градској управи и Месној заједници Змињак – Скрађани због снажне подршке нашој школи”, рекао је Симовић.