Вести

СВЕЧАНИМ ПРОГРАМОМ У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ ,,СТАНА МИЛАНОВИЋ” ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СВЕТИ САВА

27. јануар 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас свечаном програму у Економској школи ,,Стана Милановић”, који је приређен у част Светог Саве. Заједно са свештеником, домаћинима славе и ученицима учествовао је у сечењу славског колача, након чега је уприличена додела јубиларних награда запосленима.

,,Прослављајући овај велики празник у нашим школама чувамо успомену на Светог Саву, највећег српског просветитеља, на његова дела, као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца, књижевника, народног учитеља, задужбинара и градитеља. Такође, наши ученици имају прилику да уче о историји и подсете се на највеће вредности које нам је Свети Сава оставио као легат”, изјавио је Пајић и додао:

,,И у наредном периоду Град Шабац ће бити снажна подршка својим ученицима и професорима. Наставићемо да радимо на унапређењу и побољшању услова школовања. Срећна слава Свети Сава!”, поручио је градоначелник.

Соња Јокић, директорка Економске школе ,,Стана Милановић”, истакла је да су ученици изнели овогодишњи програм, ком су дали свој лични печат, на шта је како је рекла изузетно поносна. Она је похвалила и хор ове школе, децу која су имала велику жељу да отпевају химну.

,,Сваког 27. јануара за нас је изузетна част да прво угостимо наше драге пензионере, као и остале госте, јер је наша школа отвореног срца и душе. Пошто смо у згради задужбине, то значи да смо наставили тај доброчинитељски пут. Овом приликом доделили смо јубиларне награде за професоре од 10 до 35 година стажа, који су оставили свој печат, свако од њих на најлепши могући начин, негујући будуће нараштаје и преносећи праве вредности”, каже Соња Јокић.