Вести

РУСКА ФИРМА ,,ТОРЕКС” ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПОСЛОВАЊЕ У ШАПЦУ

19. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је у Градској кући представнике фирме ,,Торекс” из Руске Федерације. Руска компанија заинтересована је за пословање на територији града Шапца.

,,Данас смо имали прве, али сигуран сам и успешне разговоре. Представници фирме из Руске Федерације обишли су индустријску зону у Шапцу и мислим да смо на добром путу за долазак фирме ,,Торекс Русија” у наш град. Заинтересовани су за куповину два хектара земљишта где би водили производне погоне”, рекао је градоначелник Шапца.

Ова компанија бави се производњом сигурносних, собних, противпожарних врата. Поседује 950 малобројних објеката у Руској федерацији.

,,Мислим да ће врло брзо доћи до реализације овог пројекта и да ћемо имати прву фирму која долази из Руске федерације и која ће пословати у нашем граду. Ради се о фирми где је већина процеса аутоматизована и они ће у року од две године, ако одлуче да инвестирају у Шабац, запослити између 50 и 60 наших суграђана”, додао је др Пајић.

Директор за развој ,,Торекс Русија”, Игор Јонов истакао је их је у Шапцу нарочито привукла слободна економска зона, као и топлина и пријатељски однос држављана Србије и Русије.

,,Фирма ће да нуди широк спектар врата, од економских до премијум класе. Клијенти ће сами моћи да бирају дизајн, сами да изаберу кваке, браве, цилиндре. Радимо са многим произвођачима од америчких, европских, српских”, казао је Игор Јонов.

Састанку су уз градоначелника Шапца и директора за развој ,,Торекс Русија”, присуствовали и Бобан Бирманчевић, народни посланик, Марко Пејић, директор ,,Торекс Европа” доо, Живан Бајић, члан Градског већа задужен за привреду, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, и Драган Васић, начелник ЛЕР-а.