Вести

РАДОВИ НА САНАЦИЈИ И РЕКУЛТИВАЦИЈИ ДЕПОНИЈЕ ,,ДУДАРА“ ТЕКУ ПЛАНИРАНОМ ДИНАМИКОМ

7. новембар 2023.

Председник привременог ограна града Шапца обишао је данас радове на санацији и рекултивацији депоније ,,Дудара” на Старом граду.

,,Изузетно сам задовољан како се одвијају радови. Већ је покривено 20 посто површине, неких 10000 квадрата гео текстилом и то је најскупљи део који се ради на потпуној санацији ове депоније. Сигуран сам да ћемо до нове године, уколико нас време послужи завршити другу фазу радова, а онда почети трећу фазу која обухвата постављање хумуса. Овде ће бити атлетска, бициклистичка и пешачка стаза, игралишта за децу, теретане на отвореном, амфитеатри на отвореном. У садржајима које ћемо имати, моћи ће да уживају сви наши суграђани, од најмлађих до најстаријих и сви ће желети да дођу у нову зелену оазу града“, казао је Пајић, а затим подсетио да је само пре пар месеци овде била непрегледна планина смећа.

,,Град је на овом месту 23 године одлагао ђубре. На 100 метара се налазе стамбене зграде. На 50 метара одавде је река Сава. Сада ће ово бити најлепши део града, једно од култних места Шапчана. Радимо санацију ове депоније по свим европским стандардима. Захваљујем се држави, Министарству заштите животне средине које је имало слуха и препознало значај овог пројекта и за државу и за град Шабац“, истакао је Пајић.

У реализацију овог пројекта држава улаже 142 милиона, а Град Шабац 50 милиона динара.