Вести

ПУШТЕН У РАД ШАБАЧКИ ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН ПОД БАЛОНОМ

13. новембар 2023.

Председник Привременог органа града Шапца, др Александар Пајић, присуствовао је данас пуштању у рад шабачког отвореног базена под балоном. Ова инвестиција вредна 4,5 милиона динара, финансирана је из буџета града Шапца.

,,Ово је прелепа инвестиција града. Говорили смо да је улагање у спортску инфраструктуру и побољшање услова за бављење спортом приоритет новог градског руководства и у томе смо истрајали. Урадили смо прво комплекс отворених базена, затим смо инсталирали соларну електрану на објекту градског базена, чиме смо смањили потрошњу електричне енергије која ће на годишњем нивоу бити за 30% мања. Сада смо инвестирали у балон којим је наткривен олимпијски базен. На овај начин проширили смо скоро дупло капацитете за тренинге наших спортиста у зимском периоду. Топлом везом спојени су постојећи затворен базен и олимпијски базен. Имамо могућност коришћења дневног светла“, рекао је Александар Пајић.

Према његовим речима, овај балон један je од модернијих и користиће се до пролећа, када је планирано његово скидање, да би поново могао да се користи отворен базен.

,,Жеља нам је да сви грађани имају могућност да користе шабачке базене. Направићемо погодности, које ће пре свега бити окренуте према угроженим групама становништва, према пензионеримаж, али и према деци за које је све ово и прављено“, поручио је Пајић.

Прослављени рукометаш шабачке ,,Металопластике“, Миле Исаковић, сматра да ће корист од овог базена грађани тек да имају, јер ће током зимских месеци моћи да користе базен и неће долазити до „сударања“ обуке непливача и тренинга Ватерполо клуба ,,Шабац“.

,,Ово заиста изгледа прелепо. Сада је много комфорније, много више простора је на располагању нашим спортистима. Још увек сам под утиском“, каже Исаковић.

Свој први тренинг у балон хали данас је имао ВК ,,Шабац“, а поред управе ту су били и прeдставници града Шапца.