Вести

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНЕ ОПТИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

18. октобар 2021.

У Шапцу су данас почели радови на изградњи телекомуникационе оптичке инфраструктуре, коју финансира ,,Телеком Србија” у сарадњи са компанијом ,,Хуавеј”, а чија је вредност преко шест и по милиона евра.

,,Представници ,,Телекома Србија” одлучили су да Шабац буде први град који ће цео покрити овом мрежом, као и комплетне индустријске зоне. Добрим делом биће покривена и приградска насеља, а и поједина околна села. На овај начин бити омогућено да више од 26.000 домаћинства добије оптички приступ брзом, стабилном и безбедном интернету, као и могућност увођења широког избора ХД телевизијских канала, укључујући понуду 4К видео садржаја. Оптички интернет – савремене технологије треба да буду свима доступне”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да је ово идеална прилика да оптичка мрежа стигне до сваке куће, сваке компаније и да ће свако ко буде желео моћи ће да се пријави за повезивање на ову мрежу.

Др Бобан Бирманчевић, народни посланик и шеф ,,Телекома Србија” у Шапцу, истакао је да је компанија ,,Телеком Србија” искључиво посвећена добробити грађана и својих корисника, те да у том духу настављају и у граду Шапцу.

,,Захваљујући Градској управи која је била спремна да одговори на све захтеве ,,Телекома” као инвеститора и компаније ,,Хуавеј” као извођача радова, оптичка мрежа ће стићи до сваког корисника у граду са брзинама које су у овом делу Европе, до сада биле немогуће. Иако је било кашњења то ће бити надокнађено, до краја године цело градско језгро биће покривено. Најбитније за наше грађане је да је цена најповољнија и најприступачнија, а квалитет загарантован”, казао је др Бирманчевић.

Планирани рок за завршетак свих радова је крај јуна 2022. године.