Вести

ПАЈИЋ ПРИСУСТВОВАО СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 186 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ШАБАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

7. новембар 2023.

Шабачка гимназија свечаном академијом обележила је 186 година постојања и рада. Програм је почео песмом ,,Ово је Србија“, коју су извели чланови Првог певачког друштва КУД „Абрашевић“ под диригентском палицом Мирјане Пантелић.
Изведен је и музичко-сценски приказ „Име је знак“ који су приредили ђаци са професорком српског језика и књижевности Иваном Исаиловић. Свечаности су присуствовали председник Привременог органа града Шапца др Александар Пајић, Његово Преосвештенство епископ шабачки г. Јеротеј, бивши ђаци, пензионисани професори и бројни гости.

Честитајући дан школе, председник Привременог органа, др Александар Пајић, рекао је да је Шабачка гимназија препозната широм земље као образовна установа која већ деценијама представља светионик знања и расадник најбољих ученика из овог дела Србије, те да дуга традиција, обавезује да и у наредним деценијама школа настави у истом смеру, пратећи савремене токове у образовању.

,,Данас је Шабачка гимназија модерна, образовна установа коју похађа око 700 ученика, у укупно 28 одељења. Знање које ученици овде стекну, увек је било одлична основа за даље студије и наставак усавршавања. Као локална заједница, ми ћемо се потрудити да и у наредним годинама будемо партнер Шабачкој гимназији и заједно помогнемо да се наставни процес одвија у најквалитетнијим условима за ученике. Издвајања за образовање су инвестирање у нашу будућност. Да би Шабац постао град будућности, морамо радити у садашњости, а Шабачка гимназија то најбоље чини, образујући будуће правнике, економисте, лингвисте…Колективу и ученицима Шабачке гимназије желим срећну 186. годишњицу постојања и рада, уз искрене жеље да и у наредном периоду наставе да остварују најбоље резултате“, поручио је Пајић.

„Наша школа је стара 186 година и то је једна врло угледна дама. Ми се дичимо резултатима наших ученика. Ове године добили смо више од 50 Видовданских награда. Наши ученици били су на ранг листама на пријемним испитима на Филолошком и Медицинском факултету. Наш ученик Никола Опачак добио је европску награду за физику и учинио нас изузетно поносним. Обнавља се кров на најлепшој спортској дворани у Србији, походе нас пријатељи из Кине и Русије, свештенство Епархије шабачке и преосвећени епископ Јеротеј уз нас су молтивом и делом, на чему смо им благодарни, уз нас су бројни пријатељи који сваки наш труд чине лакшим и успех већим. Свима смо им бескрајно захвални. Велику подршку имамо од локалне самоуправе и државе. Заиста смо поносни на резултате наше школе и ученика“, поручила је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.