Вести

ПАЈИЋ И ИСАКОВИЋ ПРИРЕДИЛИ ПРИЈЕМ ЗА МИТРА ПАЛИКУЋУ ПОВОДОМ ОСВАЈАЊА БРОНЗЕ НА ПАРАОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА

18. септембар 2024.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић и члан Градског већа за спорт Миле Исаковић приредили су данас пријем за парастонотенисера, рођеног Шапчанина, Митра Паликућу који нас је обрадовао освајањем бронзане медаље на Параолимпијским играма у Паризу.
,,Са великим поносом сам му честитао на изванредном постигнућу и показаној истрајности у борби за своју земљу. Ово је успех и за наш град, јер је овде почео своју спортску каријеру, одакле је после отишао у Нови Сад. Његови резултати и бројне медаље са светских и европских такмичења пример су и подстрек генерацијама које долазе, али и доказ да спорт нема границе“, поручио је градоначелник и подсетио да је Паликућа високо котиран на листи најбољих светских стонотенисера, те му је пожелео још много медаља и успеха у будућности.
Паликући су ово треће Параолимпијске игре. У Рио де Жанеиру 2016, освојио је бронзану медаљу, док је у Токију 2021. године заузео пето место.
,,Захвалио бих се Граду на гостопримству и топлој добродошлици. Наравно, ја не заборављам одакле сам потекао и поникао. Већ сам 13 година у Новом Саду, али се увек радо враћам у свој град. Хвала свима на великој подршци. Увек истичем да сам Штитарац, Петловчанин, Мајурац, Шапчанин и сада Новосађанин. Пре свега представљам државу Србију и поносан сам због тога, али и на подршку коју имам. Што се тиче следећих такмичења само да ме здравље послужи, вредно ћу тренирати и покушати да остварим  још неки успех. Прво следеће је Европско првенство наредне године“, рекао је Паликућа.