Вести

ОБЕЛЕЖЕНО 135 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ОШ ,,ВУК КАРАЏИЋ“

10. новембар 2022.

Једна од најстаријих образовних установа у Шапцу, Основна школа „Вук Караџић“ обележила је данас Дан школе и 135 године од оснивања. Тим поводом у сали матичне школе ученици и наставници организовали су пригодан програм, ком је присуствовао и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Велико је задовољство присуствовати програму обележавања Дана – ОШ ,,Вук Караџић” која носи име по најзначајнијем српском, језичком и правописном реформатору. Поносан сам на ову школу са традицијом дугом 135 година, која је одшколовала бројне генерације ученика. То не би било могуће без посвећених и преданих наставника и школског особља, без чијег рада не би било ни школских успеха“, истиче градоначелник.

Пајић је честитајући Дан школе ученицима и наставницима пожелео да наставе са постигнућима, да и даље негују праве вредности и наставе да их преносе на нове генерације.

,,Град Шабац ће увек бити њихов партнер. План је да уложимо средства у реконструкцију Вукове школе. Доста смо урадили на сеоском подручју, ред је да ова школа дође у фокус да би имала исте услове за рад и напредак деце као у другим школама у граду“, поручио је Пајић.

Драгослав Павловић, директор ОШ ,,Вук Караџић“, истакао је да је велики изазов одржати традицију дугу 135 година, али да се труде да и даље буду успешни у томе и као образовна установа пруже најбоље садашњим и будућим нараштајима.

,,Уз богату прошлост на коју смо
веома поносни, битно је истаћи и рад, залагање и актуелне успехе наших ученика и наставника. За постизање добрих резултата неопходно је створити адекватне услове за рад и наставу учинити савременијом, а ми се можемо похвалити да смо школа која прати корак технолошког напретка и мултимедијалним наставним средствима повећава квалитет наставног процеса, у чему су нам значајна подршка наш Град и Министарство просвете, а уз све то иде добро обучен кадар“, навео је Павловић.

ОШ „Вук Караџић“ у Шапцу основана је и почела са радом давне 1887. године. Зграда је сазидана
у стилу сецесије и представљала је крајем 19. века најбољу и најлепшу грађевину у граду.