Vesti

ODRŽANA 11. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

2. februar 2021.
Gradsko veće održalo je danas 11. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić. Članovi veća odlučivali su o 15 tačaka dnevnog reda.
U prvom delu sednice, usvojeno je svih 15 tačaka. U drugom delu, Gradski većnici utvrdili su predlog dnevnog reda 6. sednice Skupštine grada Šapca, a u trećem delu Gradsko veće bilo je u funkciji Skupštine privrednog društva za upravljanje slobodnom zonom ,,Slobodna zona Šabac“.
15. tačka dnevnog reda Gradskog veća obuhvatila je usvajanje predloga programa poslovanja za 2021. godinu o čemu su izveštavali direktori šest javnih preduzeća ( JKP ,,Vodovod Šabac“, JKP ,,Stari grad Šabac“, JKP ,,Parking Šabac“, JP ,,Infrastruktura“, JKP ,,Regionalna deponija Srem-Mačva, JKP ,,Toplana Šabac“).
Programi poslovanja usvojeni su jednoglasno kao i sledeći predlozi odluka: Predlog odluke o izmeni i dopuna odluke o finansiranju kroz sufinansiranje godišnjih programa u oblasti sporta, predlog odluke iz oblasti stambeno-komunalnih poslova, predlog odluke o pogrebnoj delatnosti, upravljanju grobljima i sahranjivanju, predlog odluke o obavljanju delatnosti zoo-higijene na području grada Šapca.
Usvojeni su predlozi rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmeni i dopuni statuta JKP ,,Stari grad“ i predlog rešenja o obrazovanju Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Šapca.
Pored članova Gradskog veća i direktora javnih preduzeća, sednici su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić, kao i načelnica za stambeno-komunalne poslove i inspekcijski nadzor Gradske uprave, Zorica Gvozdenović.