Вести

НОВЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ ОД СУТРА И У ШАПЦУ

23. новембар 2020.

На данашњој седници Кризног штаба разматрана је епидемиолошка ситуација на територији града Шапца у протеклих седам дана. Седници су присуствовали градоначелник Шапца, представници здравствених установа, Комуналне полиције и Санитарне инспекције.

Током претходне недеље тестирано је 808 грађана Шапца, од тога је 358 позитивно на корону. Активно оболелих на територији града је 620, а у изолацији се налази још 677 суграђана који су били у контакту са инфициранима. У образовним установама стабилно је стање.

,,Имамо укупно 60 оболелих ученика и 21 просветног радника. Једно одељење је на онлајн настави јер има више од једног инфицираног ученика. У Општој болници у Шапцу и у Дому здравља имамо по 12 оболелих здравствених радника, а у Заводу за јавно здравље инфицирано је шест запослених. Тренутно имамо 104 хоспитализована наша суграђанина. Оно што је добро је да смо за викенд имали више отпуста него пријема пацијената у шабачкој болници. Лоше је то да је хоспитализована једна беба стара 28 дана која је у ковид зони на Одељењу педијатрије шабачке болнице, али је у стабилном је стању. Такође је оболела и мајка бебе. У последња три дана имали смо мали број деце која су се јавила на преглед”, изјавио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Од уторка у граду Шапцу, као и у читавој држави, ступају на снагу нове мере које се тичу ограничења радног времена од 18 до 5 часова ујутру како трговинских, тако и угоститељских објеката.

,,Оно што ће радити током овог времена су апотеке, бензинске пумпе, и биће могућа достава хране. Све те мере су неопходне како бисмо изашли из ове ситуације. Видимо да је у неким земљама у окружењу, али и у појединим градовима у Републици Србији, нестабилна ситуација јер има много новооболелих. Ми се, на срећу, добро држимо до сада, и замолио бих суграђане да тако остане и убудуће”, казао је др Пајић.

Градоначелник Шапца додао је да се на територија града Шапца аутобуски превоз одвија несметано, без гужви, уз поштовање свих епидемиолошких мера.