Вести

НЕМА РАСТА БРОЈА КОВИД ПОЗИТИВНИХ

16. новембар 2020.

На данашњој седници Кризног штаба, којој су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић, заменик градоначелника, представници здравствених установа, Комуналне полиције и Санитарне инспекције, разматрана је епидемиолошка ситуација на територији града у протеклих седам дана. Главни закључак са састанка ове радне групе је да нема експоненцијалног раста броја ковид позитивних.

У протеклој недељи укупно је 231 позитивно на корона вирус на територији града Шапца. У шабачкој болници хоспитализовано је 95 пацијената, од тога је шесторо са тешком клиничком сликом, и двоје је интибурано.

,,Здравствени радници који су били позитивни на корону излазе из кућног лечења. Тренутно имамо десет здравствених радника из Опште болнице у Шапцу, и десет из Дома здравља који су још увек ковид позитивни. Све што смо предузимали на нивоу града има ефекта, али нема разлога за опуштање. Морамо све време бити одговорни и са великом пажњом се односити према овоме што је захватило читав свет. Једино озбиљним односом мођемо да изађемо из кризе у којој смо сви заједно”, рекао је градоначелник Шапца.

У основним и средњим школама града Шапца стабилна је здравствена ситуација.

,,Појединачно су се случајеви јављали, и инфицираних имамо у 18 образовних установа. Одељење које је било на онлајн настави изашло је из изолације. Само тако да наставимо да се придржавамо Уредбе Владе и у наредном периоду неће бити проблема”, додао је др Пајић.

Појачан је рад Комуналне полиције и Санитарне инспекције, и у преотекла 24 сата посећена су 78 објекта, од тога су два кршила мере прописане Уредбом.

У ковид амбуланти Дома здравља ,,Др Драга Љочић” забележен је пад броја пацијената који су се јавили на преглед.

,,У суботу смо имали 183, а у недељу 148 прегледа. Смањен је број прегледа, пи си ар тестирања, као и број прегледа деце која су се јавила у ковид 19 амбуланту. У суботу смо имали 23, а у недељу 15 прегледа. Наши суграђани поштују мере превенције, али нема места за опуштање иако су ово охрабрујуће вести. Добра вест је и што није било упућене деце на хоспитализацију у Општу болницу”, изјавила је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља.

Наредни састанак Кризног штаба заказан је за сутра.