Вести

НАЈВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У ПОСЛЕДЊИХ МЕСЕЦ ДАНА

1. новембар 2020.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, одржао је састанак у Градској кући са представницима здравствених установа, Санитарне инспекције и Комуналне полиције, на којем су разговарали о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Шапцу.

У последња двадесет и четири часа повећан је број COVID позитивних пацијената. Од двеста осам обрађених тестова, позитивно је преко тридесет посто, што на округу износи седамдесет и један позитиван пацијент, од тога је двадесет и девет на територији града Шапца, и то је највећи број у последњих месец дана. У Општој болници Шабац тренутно су смештена двадесет и два пацијента, њих четрнаест је на кисеонику и сви су стабилног стања.

„И даље је веома нестабилна епидемиолошка ситуација. Од данас ће на улицама града бити постављен већи број канистера са натријум – хипохлоритом. У претходном периоду имали смо десет, сада смо повећали на двадесет и један. Од понедељка крећемо и са дистрибуцијом канистера на сеоском подручју, преко месних заједница“, изјавио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Здравствене и образовне установе и даље раде по уобичајеном реду. Незнатно је повећан број оболелих у тим институцијама.

„Имамо четрнаест позитивних ученика и шест професора на територији Града. У Ургентном пријему је осам лекара и осам техничара позитивно на корону, они су у изолацији и осећају се добро“, додао је др Александар Пајић.

Градоначелник је апеловао на све који се баве угоститељством и трговином да стриктно поштују мере предвиђене Уредбом Владе Републике Србије, јер је установљено да је у тим објектима највећа могућност заражавања.

„Оно што је, такође, проблем је бувљак где се данас задесио велики број људи који су ишли на пијацу, а да нису користили средства личне заштите, као и заштите своје околине. Наложили смо Јавном комуналном предузећу да у наредном периоду стриктно поштује мере, пре свега за своје раднике, а и за посетиоце који долазе на пијацу, без обзира да ли су у затвореном, или на отвореном простору“, казао је др Пајић.

Састанку су, уз градоначелника, присуствовали и Блажа Кнежевић, заменик градоначелника, др Бранко Вујковић, директор Завода за јавно здравље, др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља, др Дејан Максимовић, представник Опште болнице Шабац, др Драгана Радојичић, из Завода за јавно здравље, Александар Мићић, представник Комуналне полиције, Владимир Рашић, у име Санитарне инспекције и Срђан Станисављевић, секретар Кризног штаба.

Наредни састанак о епидемиолошкој ситуацији заказан је за сутра.