Вести

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

6. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се у Дуњића кући са Аном Маринковић, начелником Одељења за друштвене делатности и Драганом Милосављевић, шефом Одсека за дечју социјалну и здравствену заштиту. Тема састанка била је конкурс за студентске стипендије који је расписан за седамнаест најбољих студената и три за дефицитарна занимања.
,,Желимо да као Град подржимо наше најбоље студенте и да им олакшамо студије, односно материјалне трошкове које имају на факултетима. За ову ставку предвиђено је око 3,5 милиона динара на годишњем нивоу. За седамнаест стипендија студенти треба да буду најмање трећа година студија, и да им је просек изнад 9,2, док за дефицитарне стипендије није битан просек, него да су дефицитарна занимања. Установили смо да су то професор математике и професор хемије, да је то нешто што је најпотребније, како у Мачванском округу, тако и граду Шапцу. Сигуран сам да ће ово подстаћи наше најбоље ђаке да буду још бољи”, изјавио је градоначелник.
Конкурс је отворен до 27. новембра.
,,Продужили смо рок због тренутне епидемиолошке ситуације у којој се налази читав свет, тако да наши најбољи студенти могу на време да скупе сва потребна документа”, додао је др Пајић.
Конкурс за стипендије налази на сајту града Шапца и у листу ,,Глас Подриња”. За сва додатна питања, заинтересовани се могу обратити Одељењу за друштвене делатности града Шапца.