Vesti

JEDAN SMRTNI ISHOD, 42 NOVOPOZITIVNA

19. novembar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, održao je danas radni sastanak sa predstavnicima gradskih ustanova – članovima Štaba za vanredne situacije. Tema sastanka odnosila se na aktuelnu situaciju u vezi sa korona virusom u Šapcu.

U Šapcu su u poslednja 24 sata testirani uzorci 165 osoba, od kojih je 42 pozitivno na korona virus.

– Trenutno su aktivna 542 slučaja. U izolaciji se nalazi 531 osoba. U Opštoj bolnici hospitalizovano je 96 pacijenata, njih sedam nalazi se u respiratornoj jedinici, dok je troje intubirano sa teškom kliničkom slikom. Nažalost, zabeležen je još jedan smrtni ishod – saopštio je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik dr Pajić zamolio je sve sugrađane da ozbiljno shvate ovu situaciju.

– Dobro je da se u gradu Šapcu Uredbe Vlade Republike Srbije maksimalno poštuju. Nemamo više prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Komunalna policija i Sanitarna inspekcija dobro rade svoj posao i upravo je, zbog svih mera koje sprovode relativno stabilna situacija u vezi sa brojem obolelih – naveo je dr Pajić.

U obrazovnim ustanovama registrovana su četiri nova kovid pozitivna učenika i tri nastavnika.

– Što se tiče zdravstvenih radnika i dalje je ista situacija, 11 obolelih u šabačkom Doma zdravlja i osam u Opštoj bolnici. Oni su još uvek u izolaciji. Nadamo se da će ubrzo izaći i pridružiti se i ostalim zdravstvenim radnicima u borbi protiv epidemije kovida 19 – istakao je gradonačelnik.