Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ И ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА АРГОСТОЛИЈА НА ПРИЈЕМУ КОД ЕПИСКОПА ШАБАЧКОГ ЈЕРОТЕЈА

23. април 2023.

Градоначелника др Александара Пајића и делегацију града Аргостолија, која борави у посети Шапцу, поводом Дана града Шапца, примио је данас у Епископској резиденцији Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј.

У пријатној атмосфери и срдачном разговору делегација је упознала Епископа Јеротеја са чињеницама и историјом братимљења града Шапца и града Аргостолија које је започето потписивањем Повеље о братимљењу 1995. године, као и са сарадњом која је до сада остварена и са Епархијом шабачком, док је Епископ био блажене успомене Владика Лаврентије.

Овом приликом, Преосвећени Епископ Јеротеј евоцирао је своје успомене на боравак на постдипломским студијама у Атини, на његов саживот са братским народом Грчке, истакнувши васцели утицај духовности Свете Горе и светиња Грчке.

Разговарали су о дугогодишњој заједничкој историји два братска народа, а саговорници су једнодушно нагласили значај и важност наставка и унапређења узајамне сарадње на задовољства не само ова два побратимљена града, него и два братска народа Срба и Грка.

На крају пријема размењени су пригодни дарови.