Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ОДРЖАО САСТАНАК КРИЗНОГ ШТАБА

26. октобар 2020.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, одржао је састанак са радном групом, представницима здравствених установа у Шапцу, како би се сагледала тренутна епидемиолошка ситуација у граду. Након састанка, градоначелник је истакао да је у шабачкој болници хоспитализовано девет пацијената и да се тај број није мењао од претходног дана.

– Свуда у окружењу је погоршана епидемиолошка ситуација. Ми се боримо да град Шабац не буде у таквој ситуацији, због тога имамо свакодневне састанке радне групе, као и представника здравствених установа. Апелујемо на све суграђане да поштују стриктне мере Владе Републике Србије, које, пре свега подразумевају држање дистанце, ношење маски, као и поштовање ограничења броја лица у затвореном простору. То важи и за све објекте, како угоститељске, тако и трговинске да се поштују све мере, како бисмо се на прави начин изборили са Цовид-ом 19 – истакао је градоначелник Шапца, др Александар Пајић.

Градоначелник је додао да се и даље не разматра увођење ванредне ситуације, али се обавља интензивна контрола угоститељских објеката и спровођење прописаних мера.

Седници су присуствовали и Блажа Кнежевић, заменик градоначелника, затим др Бранко Вујковић, директор Завода за јавно здравље, др Дејан Максимовић, у име шабачке Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“, др Катарина Шиман, начелник Службе за здравствену заштиту одраслог становништва, Јелена Павловић, директор Регионалног фонда за здравствено осигурање и Срђан Станисављевић, секретар Штаба.

Наредни састанак о стању оболелих заказан је за сутра.