Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА: ГРАД ЋЕ УВЕК ПОДРЖАТИ МЛАДЕ И ТАЛЕНТОВАНЕ ЉУДЕ

24. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић организовао је свечани пријем за Луку Петровића, ученика друге године средње музичке школе ,,Михаило Вукдраговић” и освајача другог места на 22. интернационалном такмичењу гитаре у Аустрији. Луки је ово 40. награда по реду.

,,Град Шабац ће увек подржавати младе и талентоване људе. Ово је заиста велики успех Луке, музичке школе, али и града Шапца. Желим да покажем да ће сви они који имају амбицију, који желе да на свом животном путу праве велике резултате, бити подржани и од стране града. Сигурно је да ћемо осим стипендија које смо предвидели за младе и талентоване пронаћи и много других начина да се одужимо нашим Шапчанима који ће оставити трага у историји града Шапца. Са овим младим људима треба радити, односно, дати им свакодневну подршку да би истрајали на свом животном путу”, изјавио је градоначелник Шапца.

Такмичење ,,Алирио Диаз” одржава се 22 године заредом. Ове године учествовало је 120 такмичара из читавог света.

,,Ово је најјаче такмичење на којем сам до сад био. Успео сам да освојим друго место. За ове резултате  најзаслужнији је мој професор Стеван Јовић који ми је подршка од самог почетка, као и моја породица. Гитару сам почео да свирам са девет година. Изузетно сам почаствован што ме је градоначелник позвао. Ово је први пут да ме неко угостио од представника власти у нашем граду”, казао је Лука Петровић.

Лука има 16 година, и планира да после средње музичке школе упише музички департман на Академији уметности у Новом Саду.