Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЗВАО ГРАЂАНЕ НА ПОШТОВАЊЕ МЕРА И УПОЗОРИО НА ПОЈАВУ КОРОНЕ У ШКОЛАМА

27. октобар 2020.

Због погоршања епидемиолошке ситуације у граду, Градоначелник Шапца др Александар Пајић одржао је састанак Кризног штаба за ванредне ситуације и конференцију за новинаре којој су присуствовали са представницима здравствених установа.

Градоначелник је истакао да је у последња 24 сата 25 особа позитивно на корона вирус, на територији града евидентирано је 77 активно оболелих, док је 255 лица у четрнаестодневној самоизолацији. Корона вирус појавио се и међу ученицима у једној основној и три средње школе, тако да је половина одељења са којима су заражени имали контакт у самоизолацији и наставу прати онлајн. Такође, на корона вирус су позитивна и два професора у Музичкој школи.

Градоначелник је навео да је дошло и до повећања кршења мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије, како у угоститељским, тако и у трговинским објектима, које се односе на држање дистанце, ношење маски, поштовање дезо – баријера, као и на опремљеност дезинфекционим средства.

– Према одлуци Кризног штаба од пре три дана, комунална полиција и све остале инспекције са републичког нивоа активно учествују у обилажењу и евидентирању свих кршења Уредбе Владе Републике Србије. Апелујем да поштујете мере које је држава прописала – рекао је др Александар Пајић.

Што се тиче ванредне ситуације, градоначелник је додао да се према бројкама приближавамо увођењу, и изразио наду да ће се грађани одговорно понашати, те да до тога неће доћи.

Конференцији су, уз градоначелника, присуствовали и др Бранко Вујковић, директор Завода за јавно здравље, др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић” и др Дејан Максимовић, у име Опште болнице ,,Др Лаза К.Лазаревић”.