Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА УРЕЂЕЊУ КОРИТА РЕКЕ ДУМАЧЕ У ГОРЊОЈ ВРАЊСКОЈ

15. јул 2024.

Упркос високим температурама радови на уређењу корита реке Думаче и обале уз реку у Горњој Врањској теку планираном динамиком и биће готови до 20. јула, изјавио је данас градоначелник Шапца др Александар Пајић обилазећи радове.

Радове изводи Водопривредно предузеће ,,Сава”, а финансира Град Шабац. За уређење реке Думаче издвојено је 7,5 милиона динара.

,,Вредни радници ВД ,,Сава“ уређују критичне тачке који су протеклих година мештанима, након обилних падавина стварале огромне проблеме, где смо имали ситуацију да буду и евакуисани из својих кућа. Део корита реке који се уређује од моста на центру села са обе стране у дужини од 850 метaра, последњи пут је чишћен 2014. године. Овим радовима решавамо вишегодишњи проблем домаћинстава која се нaлазе у непосредној близини реке Думаче. Омогућавамо бољи проток реке у случају обилних падавина и високих водостаја. Тако да у наредном периоду не би требало да буде изливања на овој критичној тачки”, рекао је градоначелник Пајић и најавио да ће у наредном периоду бити решена и критична тачка код Стрелишта у Јевремовцу.

Председник Месне заједнице Горња Врањска, Ненад Стојићевић, истакао је значај ових радова, првенствено за мештане овог дела села, јер се како је навео овде Думача највише изливала и плавила куће и домаћинства.

,,Вода се излива и у атар Јеовац, где се налази 50 хектара обрадиве земље и где мештани из различитих села имају своје њиве. Плављена је и школа и део ромског насеља. Тако да се сви надамо да у наредном периоду нећемо имати више овакве ситуације”, каже Стојићевић.