Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ДАРИВАО ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2023. ГОДИНИ

2. јануар 2023.

Прва беба рођена у Новој 2023. години у породилишту Опште болнице ,,Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу, a чија мајка има пребивалиште на територији града је девојчица Андреа.

Андреа је на свет стигла данас тачно у 14.15 часова.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је вечерас прворођену бебу у 2023. години девојчицу Андреу и том приликом њеној мајци уручио поклон ваучер Града Шапца у износу од 100.000 динара, као и пригодне поклоне.

,,Даривање прворођене бебе за мене као градоначелника представља једну од најлепших дужности. Веома сам срећан што сам могао да уручим поклон ваучер Града Шапца у износу 100.000 динара мајци Милици Јевтић која је данас тачно у 14.15 часова на свет донела девојчицу Андреу“, рекао је градоначелник Пајић и истакао да Град Шабац редовно новчано помаже породиље.

,,Ове године из буџета града опредељено је укупно 30 милиона динара за исплате мајкама за прворођено, другорођено и свако наредно дете, док је за набавку пакета за новорођенчад опредељено четири милиона динара. У 2022. години имали смо незнатно већи број рођене деце у односу на 2021. годину и волео бих да број рођених беба у 2023. години буде већи од претходне“, навео је градоначелник.

Девојчица Андреа тешка је 3.830 грама, дугачка 54 центиметра и друго је дете Милице Јевтић.

Др Марија Вујковић, дежурни лекар у породилишту, навела је да се тренд пораста рођених беба наставља у новој години, те да су за прва два дана 2023. године рођене три бебе, а да ускоро очекују још једну. Она је подсетила да је највећи број рођених беба за један дан у 2022. години био девет.