Вести

ДР РАДОЈИЧИЋ: СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У ШАПЦУ

5. децембар 2020.

У претходна два дана у Шапцу је 227 пацијената позитивно на корону, речено је на данашњој седници Кризног штаба, и сада је 1776 укупан број активно оболелих на територији града.

,,Школе су на онлајн настави, сад пратимо само децу из нижих разреда, и ту имамо три новооболела ученика која су се заразила из породичних контаката. Мере које су ступиле јуче на снагу, трајаће до 15. децембра. Морамо да схватимо да тако треба да буде како бисмо имали што мање контаката да бисмо што пре превазишли ову пандемију“, рекла је др Драгана Радојичић из Завода за јавно здравље.

У Општој болници у Шапцу хоспитализовано је 158 ковид пацијената.

,,Имали смо 57 прегледа у пријемно-тријажној амбуланти, десет пријема, осам отпуста. У респиратој јединици имамо девет пацијената, пет на механичкој вентилацији, три интубирана и два на неинвазивној вентилацији. Имали смо три смртна случаја, три особе мушког пола. Најмлађи пацијент је 1955. годиште, а најстарији је имао 75 година. У црвеној зони педијатрије смештена су два детета. Јуче смо у Ургентном пријему имали 60 прегледа, од тога шест пријема. Добра вест је да су се родиле четири бебе, две мушког и две женског пола“, рекао је др Слободан Поповић, директор Опште болнице у Шапцу, и додао да из дана у дан покушавају да повећају капацитете Опште болнице и у томе успевају.

,, Повећавамо број кисеоничних места. На почетку епидемије смо кренули са 180,а сада имамо 280 кисеоничних места. Имамо сву потребну опрему. Помажу нам и држава, и град, и привредници. У зеленој зони тренутно имамо 90 хоспитализованих пацијената који нису позитивни на корону“, додао је др Поповић.

Наредна седница Кризног штаба заказана је за понедељак.