Вести

БЛИЖИ СЕ УВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

29. октобар 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић одржао је данас састанак Штаба за ванредне ситуације у Дуњића кући. Тема састанка била је нестабилна епидемиолошка ситуација, као и план активности у циљу спречавања ширења вируса ковид 19 на територији града Шапца. Градоначелник је том приликом истакао да је данас забележен највећи број ковид позитивних у односу на претходне дане.

-Данас имамо 28 ковид позитивних, а укупно у граду Шапцу 123 активно оболелих. Упркос све нестабилнијој епидемиолошкој ситуацији, добра вест је то што пацијенти који су хоспитализовани имају лакше клиничке слике. Око 400 контаката је у изолацији – рекао је градоначелник Пајић и замолио суграђане да стриктно поштују мере заштите, јер је то једини начин да се изборимо са короном.

– Појачан је рад санитарне инспекције, као и Одељења комуналне полиције. Привредници, пре свега власници трговинских објеката, али и угоститељских, морају се придржавати како дужине радног времена, тако и мера заштите – истакао је Пајић и упозорио на чињеницу да смо врло близу увођења ванредне ситуације.

Састанку су присуствовали заменик градоначелника Блажа Кнежевић, секретар Кризног штаба Срђан Станисављевић, директорка Дома Здравља “Др Драга Љочић” Јасмина Станковић и помоћник директора Завода за јавно здравље Игор Драгичевић.