Вести

Немачка организација за развојну сарадњу (ГИЗ) донирала граду Шапцу заштитну опрему

16. новембар 2020.

Немачка развојна сарадња (ГИЗ) данас je граду Шапцу испоручила донацију значајне количине заштитне опреме, намењене корисницима и запосленима у установама социјалне заштите на територији Града Шапца. Град Шабац ће опрему донирати Центру за социјални рад ,,Шабац” и Геронтолошком центру Шабац.

Немачка развојна сарадња (ГИЗ) обезбедила је маске, рукавице, визире, дезинфекциона средства и бесконтактне топломере, у циљу заштите запослених и корисника услуга социјалне заштите током поновног повећања броја заражених од ковида-19. Донација се уручује у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ и обухвата 2,778 пари рукавица, 2,778 заштитних маски, 106 визира, 101 литар дезинфицијената и 13 безконтактних топломера.
“Веома је важно да запослени у социјалној заштити и јединицама локалне самоуправе имају одговарајућу заштитну опрему како би подржали осетљиве друштвене групе током епидемије. С обзиром да су осетљиве друштвене групе уједно изложене и већем ризику заразе вирусом ковид-19, наш пројекат наставља сарадњу са градовима и општинама, а подршка у виду заштитне опреме је један пример тога“, изјавио је Маркус Мајер, вођа пројекта.
Подршка Шапцу део је веће мере подршке ГИЗ-а која обухвата 18 градова и општина. У периоду од 16. до 20. новембра 2020. године биће уручено укупно за 18 градова и општина 50.000 пари рукавица, 50.000 маски, 1.900 визира, 1.800 литара дезинфицијената и 230 бесконтактних топломера.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић изразио је захвалност Немачкој организацији за међународну сарадњу на донацији која ће много значити у наредном периоду.
,,Немачка је увек била наш пријатељ. Захваљујем се на донацији која је уручена у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње. Ово је доказ нашег пријатељства које ћемо наставити да негујемо и у наредном периоду”, истакао је др Пајић.