Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ ,,АКВАРЕЛ И ТАЧКА“

21. април 2023.

Изложба ,,Акварел и тачка“, сликара Душана Ђукарића из Београда, отворена је данас у галерији Културног центра у Шапцу. Изложбу чију поставку чини 25 акварела инспирисану лепотама градова и природе, отворио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,За нас је част да у данима када славимо Дан града Шапца можемо да представимо део богатог уметничког стваралаштва, изложбу ,,Акварел и тачка“, једног од најпознатијих српских акварелиста Душана Ђукарића. Ђукарић нам је учинио част да његови акварели буду изложени у галерији Културног центра, чиме је ова установа наставила континуитет представљања најбољих уметника и њиховог стваралаштва. Гледајући његове радове, не можете да одете, а да не понесете сјајне утиске.
Зато позивам Шапчане да искористе изузетну прилику да дођу до 3. маја и уживају у предивним уметничким сликама, који су вредне сваке пажње, не само уметника и галериста, већ и свих грађана“, истакао је градоначелник Пајић.

Директор Културног центра, Урош Лукић, истиче да што се тиче избора аутора за изложбу, поводом Дана града, није имао дилему ни на тренутак, те да је постојала само бојазан да ли ће Душан Ђукарић позив моћи да прихвати, али и да је уз његову потврду, уследило велико олакшање и ентузијазам.

,,Као неко ко се бави сликарством, одлично знам шта име Душана Ђукарића представља у том свету и колика је част имати га у Шапцу и то у тако важном поводу као што је Дан града. Верујем да су Шапчани који цене уметност и познају Душанов рад подједнако узбуђени као ја, а уједно се надам да ће они који до сада нису имали прилику да се сретну са њим бити опчињени оним што ће видети.
Свим грађанима Шапца желим срећан Дан града и да уживају у свим садржајима који се ових дана нуде, не само у Културном центру, већ у свим установама културе нашег града“, поручује Лукић.

Аутор изложбе, Душан Ђукарић, био је пријатно изненађен гостољубивошћу и дочеком у Шапцу, па је изразио потребу и жељу да поново дође у овај град, у нади да ће му ова посета бити инспирација за неко дело.