Vesti

ZLATNA MEDALJA U RUKAMA DUŠANA BEGUŠA

3. novembar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić organizovao je u Dunjića kući svečani prijem za Dušana Beguša, osvajača zlatne medalje na Balkanskoj fizičkoj olimpijadi, i profesora Gorana Stanojevića, iz škole fizike ,,Foton“.
Kako ističe dr Pajić, Dušan je mlad dečko od koga Grad može mnogo toga u budućnosti da očekuje, a pre svega, da bude stanovnik Šapca.
„Dušanov uspeh je uspeh Grada, i sigurno je da će grad Šabac u narednom periodu još intenzivnije podsticati što više naših mladih sugrađana, koji će se baviti kako naukom, tako i svim onim sferama društenog života, koje će dati odlične rezultate u budućnosti. Dušan je danas došao sa svojim roditenjima koji su, takođe, prosvetni radnici, ali i sa svojim profesorom iz škole „Foton“, gde je i stekao prvu ljubav prema fizici“, izjavio je gradonačelnik Šapca.
Dušan je učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije i ovo mu je treća međunarodna nagrada.
„Osvojio sam bronzu na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Bocvani, bronzu na Evropskoj fizičkoj olimpijadi, i sada sam uzeo zlato na Balkanijadi. Srećan sam kada me dočekaju u Šapcu, jer Šabac je moj grad. Volim svoj grad i drago mi je kada vidim da se ceni i podstiče moj uspeh u školovanju. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Šabac kao građanin“, rekao je Dušan.
Zbog epidemiološke situacije koja je zadesila ceo svet, druga Balkanska olimpijada održana je onlajn i na njoj je učestvovalo četrdeset sedam učenika iz dvanaest zemalja.