Vesti

ZIMSKA SLUŽBA POTPUNO SPREMNA ZA INTERVENCIJE

16. decembra 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je danas smotri zimske službe preduzeća ,,Jugokop-Podrinje” koje i ovu zimu dočekuje potpuno spremno za svaku vrstu intervencija na gradskim ulicama i putevima na teritoriji grada Šapca.

Prema rečima gradonačelnika, ovo preduzeće održava 320 kilometara i na raspolaganju ima 14 kamiona, dva traktora, dva grejdera, dva utovarivača i dva buldozera.

,,Uverio sam se da su mašine, ali i ljudstvo potpuno spremni za intervencije na gradskim ulicama i putevima na teritoriji grada Šapca. Grad je poručio 500 tona soli, 250 tona je već stiglo na punkt, a imamo i 500 tonakamenog agregata. Ove godine imamo jedan novi punkt zimske službei to u Volujcu koji će služiti za pokrivanje pocerskih sela. Smatramo da je to bitno da bi služba što brže intervenisala kada dođe do padavina”, rekao je Pajić i istakao da su letnju sezonu iskoristili za radove oko krčenja obala i kopanje kanala u Metkoviću, Grušiću i Petkovici.

,,Mašine se trenutno nalaze u Oridskom basenu. U Bukoru radimo rigole da bi se asfalta odvelo što više vode sa strana u slučaju padavina i da zamrzavanje ne bi stvaralo probleme u saobraćaju. Ne znamo kakva nas zima očekuje, ali je zimska služba potpuno spremna da odgovori izazovima”, poručio je gradonačelnik Pajić.

Boban Janković, direktor ,,Jugokop-Podrinje”, naglašava da su kao i u proteklim godinama, spremni, operativni i osposobljeni za održavanje gradskih ulica i prigradskih puteva, tako da ne očekuju probleme u toku zimske sezone.

,,U slučaju niskih temperatura, a u koordinaciji sa gradskim službama, intervenisaćemo po potrebi i obavljati preventivno soljenje određenih deonica na putnim pravcima”, kaže Janković.