Вести

ЗИМСКА СЛУЖБА ПОТПУНО СПРЕМНА ЗА ИНТЕРВЕНЦИЈЕ

16. децембар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас смотри зимске службе предузећа ,,Југокоп-Подриње” које и ову зиму дочекује потпуно спремно за сваку врсту интервенција на градским улицама и путевима на територији града Шапца.

Према речима градоначелника, ово предузеће одржава 320 километара и на располагању има 14 камиона, два трактора, два грејдера, два утоваривача и два булдозера.

,,Уверио сам се да су машине, али и људство потпуно спремни за интервенције на градским улицама и путевима на територији града Шапца. Град је поручио 500 тона соли, 250 тона је већ стигло на пункт, а имамо и 500 тона каменог агрегата. Ове године имамо један нови пункт зимске службе и то у Волујцу који ће служити за покривање поцерских села. Сматрамо да је то битно да би служба што брже интервенисала када дође до падавина”, рекао је Пајић и истакао да су летњу сезону искористили за радове око крчења обала и копање канала у Метковићу, Грушићу и Петковици.

,,Машине се тренутно налазе у Оридском басену. У Букору радимо риголе да би се асфалта одвело што више воде са страна у случају падавина и да замрзавање не би стварало проблеме у саобраћају. Не знамо каква нас зима очекује, али је зимска служба потпуно спремна да одговори изазовима”, поручио је градоначелник Пајић.

Бобан Јанковић, директор ,,Југокоп-Подриње”, наглашава да су као и у протеклим годинама, спремни, оперативни и оспособљени за одржавање градских улица и приградских путева, тако да не очекују проблеме у току зимске сезоне.

,,У случају ниских температура, а у координацији са градским службама, интервенисаћемо по потреби и обављати превентивно сољење одређених деоница на путним правцима”, каже Јанковић.