Vesti

ZDRAVSTVENA SITUACIJA U GERONTOLOŠKOM CENTRU I DALJE TEŠKA

12. januara 2021.

U kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledano je 358 pacijenata. U Opštoj bolnici ,,Dr Laza K. Lazarević” ukupno je hospitalizovano 165 pacijenata, pet je intubirano i nalaze se u teškom zdravstvenom stanju. Nažalost, u poslednja 24 sata još dva pacijenta su preminula, saopšteno je posle sastanka Štaba za vanredne situacije, koji je održan jutros.

U Gerontološkom centru 92 korisnika su kovid pozitivna i 20 zaposlenih. Od tog broja devet korisnika ovog centra je hospitalizovano u šabačkoj Opštoj bolnici. Svi pacijenti koji su na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi su srednje teškog zdravstvenog stanja, nalaze se na kiseoničnoj potpori.

Radni tim za koordinaciju zdravstvene službe u Gerontološkom centru koji je imenovao Štab za vanredne situacije grada Šapca, sproveo je niz aktivnosti na organizovanju rada u posebnim uslovima. To podrazumeva prilagođavanje novonastaloj situaciji, a tiče se organizacione i kadrovsko tehničke podrške.

Pomoć u funkcionisanju Gerontološkog centra pružaju sve zdravstvene ustanove sa područja grada Šapca, kao i resorno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za zdravstveno osiguranje.