Вести

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ И ДАЉЕ ТЕШКА

12. јануара 2021.

У ковид амбуланти шабачког Дома здравља у последња 24 сата прегледано је 358 пацијената. У Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић” укупно је хоспитализовано 165 пацијената, пет је интубирано и налазе се у тешком здравственом стању. Нажалост, у последња 24 сата још два пацијента су преминула, саопштено је после састанка Штаба за ванредне ситуације, који је одржан јутрос.

У Геронтолошком центру 92 корисника су ковид позитивна и 20 запослених. Од тог броја девет корисника овог центра је хоспитализовано у шабачкој Општој болници. Сви пацијенти који су на лечењу у овој здравственој установи су средње тешког здравственог стања, налазе се на кисеоничној потпори.

Радни тим за координацију здравствене службе у Геронтолошком центру који је именовао Штаб за ванредне ситуације града Шапца, спровео је низ активности на организовању рада у посебним условима. То подразумева прилагођавање новонасталој ситуацији, а тиче се организационе и кадровско техничке подршке.

Помоћ у функционисању Геронтолошког центра пружају све здравствене установе са подручја града Шапца, као и ресорно Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републички фонд за здравствено осигурање.