Vesti

ZAVRŠENO ŠLJUNČENJE ATARSKIH PUTEVA U DRENOVCU I MAČVANSKOM PRIČINOVIĆU

23. avgust 2021.

Zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević i v.d. direktora JP ,,Infrastruktura” Milica Pavlović obišli su Drenovac i Mačvanski Pričinović gde su završeni radovi na šljunčenju atarskih puteva. Blaža Knežević istakao je da je u toku šljunčenje puteva na više lokacija na teritoriji grada Šapca.

,,Grad Šabac nastavlja da bude dobar partner sa svojim sugrađanima i sve njihove potrebe koje su iskazane kroz planove saveta mesnih zajednica polako sprovodimo u delo. S obzirom na to da se nalazimo u Drenovcu, želeo bih da naglasim da smo uradili projekat kanalizacione mreže koji će krenuti da se realizuje sledeće godine. Velikim angažovanjem JP ,,Infrastruktura” i ,,Vodovod-Šabac” urađen je plan i Šabac će sledeće godine početi sa realizacijom baš iz Drenovca, gde će postojati i kolektor za prečišćavanje vode. Dakle, razmišljamo unapred i želimo da u Šapcu i šabačkim selima omogućimo ono što su osnovne ljudske potrebe. Takođe bih želeo da istaknem svim neradnicima koji 20 godina ništa nisu radili da nastave da pišu po društvenim mrežama, a mi ćemo konkretno da radimo i da izlazimo u susret našim sugrađanima”, rekao je Blaža Knežević.

V.d. direktora JP ,,Infrastruktura” Milica Pavlović istakla je da su u Mesnoj zajednici Drenovac urađeni radovi na održavanju nekategorisanih puteva.

,,Završeni su radovi na putevima u dužini od 1,5 km. Posebno bih istakla da su urađeni i atarski putevi u dužini od osam kilometara posle dužeg niza godina. Napokon smo uradili i put do groblja u dužini od dva kilometra. Meštani su veoma zadovoljni. Radovi su izvedeni izuzetno kvalitetno”, kazala je Milica Pavlović.

Da je konačno došlo do dobre saradnje između Gradske uprave grada Šapca, JP ,,Infrastruktura” i Saveta mesne zajednice Drenovac govori i Nemanja Makević, predsednik Mesne zajednice Drenovac.

,,Povraćaj od poreza na imovinu koristimo na pravilan i adekvatan način. Ono što godinama nije rađeno krenuli smo da popravljamo. Do sada smo uradili tri putna pravca”, rekao je Nemanja Makević.

,,Put koji se zove Vrbovača nije rađen 40 godina. Tim putem nisu mogli da prođu ni lovci. Sada je urađeno tako da može da prođe i kombajn”, istakao je Dragorad Geratović, meštanin Drenovca.

Ivan Jevremović, predsednik Mesne zajednice Mačvanski Pričinović kaže da je u toj mesnoj zajednici pošljunčeno tri kilometra puta u ulici Svetog Save i kilometar atarskih puteva.

,,U planu imamo šljunčenje ostatka atarskih puteva sa nekih 700 kubika šljunka. Do kraja godine takođe planiramo rekonstrukciju centra sela, tačnije nov asfalt kao i rekonstrukciju nisko – naponske mreže u Drinskoj ulici”, istakao je Ivan Jevremović.