Вести

ЗАВРШЕНО ШЉУНЧЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У ДРЕНОВЦУ И МАЧВАНСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ

23. август 2021.

Заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић и в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић обишли су Дреновац и Мачвански Причиновић где су завршени радови на шљунчењу атарских путева. Блажа Кнежевић истакао је да је у току шљунчење путева на више локација на територији града Шапца.

,,Град Шабац наставља да буде добар партнер са својим суграђанима и све њихове потребе које су исказане кроз планове савета месних заједница полако спроводимо у дело. С обзиром на то да се налазимо у Дреновцу, желео бих да нагласим да смо урадили пројекат канализационе мреже који ће кренути да се реализује следеће године. Великим ангажовањем ЈП ,,Инфраструктура” и ,,Водовод-Шабац” урађен је план и Шабац ће следеће године почети са реализацијом баш из Дреновца, где ће постојати и колектор за пречишћавање воде. Дакле, размишљамо унапред и желимо да у Шапцу и шабачким селима омогућимо оно што су основне људске потребе. Такође бих желео да истакнем свим нерадницима који 20 година ништа нису радили да наставе да пишу по друштвеним мрежама, а ми ћемо конкретно да радимо и да излазимо у сусрет нашим суграђанима”, рекао је Блажа Кнежевић.

В.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић истакла је да су у Месној заједници Дреновац урађени радови на одржавању некатегорисаних путева.

,,Завршени су радови на путевима у дужини од 1,5 км. Посебно бих истакла да су урађени и атарски путеви у дужини од осам километара после дужег низа година. Напокон смо урадили и пут до гробља у дужини од два километра. Мештани су веома задовољни. Радови су изведени изузетно квалитетно”, казала је Милица Павловић.

Да је коначно дошло до добре сарадње између Градске управе града Шапца, ЈП ,,Инфраструктура” и Савета месне заједнице Дреновац говори и Немања Макевић, председник Месне заједнице Дреновац.

,,Повраћај од пореза на имовину користимо на правилан и адекватан начин. Оно што годинама није рађено кренули смо да поправљамо. До сада смо урадили три путна правца”, рекао је Немања Макевић.

,,Пут који се зове Врбовача није рађен 40 година. Тим путем нису могли да прођу ни ловци. Сада је урађено тако да може да прође и комбајн”, истакао је Драгорад Гератовић, мештанин Дреновца.

Иван Јевремовић, председник Месне заједнице Мачвански Причиновић каже да је у тој месној заједници пошљунчено три километра пута у улици Светог Саве и километар атарских путева.

,,У плану имамо шљунчење остатка атарских путева са неких 700 кубика шљунка. До краја године такође планирамо реконструкцију центра села, тачније нов асфалт као и реконструкцију ниско – напонске мреже у Дринској улици”, истакао је Иван Јевремовић.