Vesti

ZAVRŠENO POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU

27. septembar 2021.

Nakon četiri dana velikih borbi, sinoć je u Šapcu završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za seniore i seniorke. Završnom turniru na Trgu šabačkih žrtava prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

,,Imali smo priliku da vidimo ne samo izvanredne borbe, žar za pobedom, hrabrost već i pobedu plemenite veštine. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu boks se vratio na velika vrata u plejadu vrhunskih sportova. Ovo je bilo i izborno takmičenje za Svetsko prvenstvo u boksu koje će se u Beogradskoj areni održati u periodu od 24. oktobra do 6. novembra. Posebno je zadovoljstvo što je Šabac posle 22 godine bio domaćin ovog turnira. Bitno nam je da one sportove koji su bili decenijama zapostavljeni podignemo na viši nivo”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i istakao da je Bokserski klub ,,Mačva” uz pokroviteljstvo Grada Šapca bio sjajan domaćin višednevnih borbi.

,,Prelep sportski događaj na Trgu šabačkih žrtava je samo početak vraćanja boksa u svakodnevni sportski život Šapca. Oduvek smo bili grad sporta i velikih šampiona i trudićemo se da tako bude i u budućnosti”, dodao je gradonačelnik Pajić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je prezadovoljan kako izgleda završnica Prvenstva Srbije u Šapcu.

,,Nadam se da ćemo zaista ostvariti dečje snove, da Srbi upoznaju Majka Tajsona, čuvenog Gvozdena Majka, koji bi trebao da dođe u Beograd na Svetsko prvenstvo“, rekao je ministar Vulin i dodao da će Svetsko prvenstvo u boksu biti veliki podsticaj za sve ljude koji se bave sportom.

Zapustili smo ga, zaboravili smo tu plemenitu veštinu, stavili je sa strane i sada je prilika da se vrati na velika vrata. Za Ministarstvo unutrašnjih poslova boks je izuzetno važna veština, ne samo zbog kondicije, već sistema vrednosti koje uspostavlja – „dobar bokser ne može biti loš čovek“, kaže Vulin.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da je ovo najbolje Prvenstvo Srbije u poslednjih 10 godina.

,,Na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu očekuje nas pravi spektakl. Naši bokseri učestvuju u svim kategorijama. Za ovo takmičenje do sada se prijavilo 89 zemalja iz celog sveta i moguće je da će ih biti i više. Mislim da će ovaj događaj pored Olimpijskih igara u Tokiju obeležiti ovu godinu u celom svetu”, kazao je Borovčanin.