Вести

ЗАВРШЕНО ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У БОКСУ

27. септембар 2021.

Након четири дана великих борби, синоћ је у Шапцу завршено Појединачно првенство Србије у боксу за сениоре и сениорке. Завршном турниру на Тргу шабачких жртава присуствовали су министар унутрашњих послова Александар Вулин, министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Имали смо прилику да видимо не само изванредне борбе, жар за победом, храброст већ и победу племените вештине. Захваљујући председнику Александру Вучићу и председнику Боксерског савеза Србије Ненаду Боровчанину бокс се вратио на велика врата у плејаду врхунских спортова. Ово је било и изборно такмичење за Светско првенство у боксу које ће се у Београдској арени одржати у периоду од 24. октобра до 6. новембра. Посебно је задовољство што је Шабац после 22 године био домаћин овог турнира. Битно нам је да оне спортове који су били деценијама запостављени подигнемо на виши ниво”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и истакао да је Боксерски клуб ,,Мачва” уз покровитељство Града Шапца био сјајан домаћин вишедневних борби.

,,Прелеп спортски догађај на Тргу шабачких жртава је само почетак враћања бокса у свакодневни спортски живот Шапца. Одувек смо били град спорта и великих шампиона и трудићемо се да тако буде и у будућности”, додао је градоначелник Пајић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је презадовољан како изгледа завршница Првенства Србије у Шапцу.

,,Надам се да ћемо заиста остварити дечје снове, да Срби упознају Мајка Тајсона, чувеног Гвоздена Мајка, који би требао да дође у Београд на Светско првенство“, рекао је министар Вулин и додао да ће Светско првенство у боксу бити велики подстицај за све људе који се баве спортом.

Запустили смо га, заборавили смо ту племениту вештину, ставили је са стране и сада је прилика да се врати на велика врата. За Министарство унутрашњих послова бокс је изузетно важна вештина, не само због кондиције, већ система вредности које успоставља – „добар боксер не може бити лош човек“, каже Вулин.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин рекао је да је ово најбоље Првенство Србије у последњих 10 година.

,,На предстојећем Светском првенству у Београду очекује нас прави спектакл. Наши боксери учествују у свим категоријама. За ово такмичење до сада се пријавило 89 земаља из целог света и могуће је да ће их бити и више. Мислим да ће овај догађај поред Олимпијских игара у Токију обележити ову годину у целом свету”, казао је Боровчанин.