Vesti

ZA STUDENTSKE STIPENDIJE GRAD ŠABAC IZDVOJIO 3,24 MILIONA DINARA

14. maj 2024.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Gradskoj kući uručio Ugovore o stipendiranju studentima koji su ispunili uslove konkursa Grada Šapca za školsku 2023/2024. godinu. Od 54 prijavljena kandidata pravo na stipendiju ostvarilo je 18 studenata koji pohađaju  osnovne akademske, master akademske, kao i integrisane studije fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija.

Grad je za ovu namenu izdvojio ukupno 3,24 miliona dinara, što znači da će svaki student dobiti 180.000 dinara, koje će im biti isplaćene u šest jednakih mesečnih rata.

,,Obaveza svih nas je da pomažemo naše najbolje studente. Nadam se da će im ova skromna finansijska podrška biti podstrek i motiv da nastave i dalje da se trude i budu uzorni studenti. Činimo sve da se mladi ljudi posle školovanja vrate u Šabac i ovde ostvaruju svoje poslovne i privatne uspehe. Znanje je moć i mi ga vrednujemo!“, poručio je dr Aleksandar Pajić.

Pravo da konkurišu imali su studenti druge i viših godina studija, sa prebivalištem na teritoriji Šapca i prosečnom ocenom najmanje 9,00. Stipendije su dodeljene u sledećim oblastima društveno-humanističke nauke (5), prirodno-matematičke nauke (2), tehničko-tehnološke nauke (3), medicinske nauke (7) i oblast umetnosti (1) stipendija.

Katarina Gajić, studentkinja treće godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, integrisanih akademskih studija, po drugi put dobija stipendiju Grada.

,,Ova stipendija mi je veoma značajna. Drago mi je što Grad Šabac prepoznaje mlade talente i nagrađuje. Nadam se da ćemo u budućnosti uspeti to da vratimo kroz svoje znanje i neke inovacije”, rekla je ona.

Dodeli stipendija u Gradskoj kući prisustvovali su član Gradskog veća za obrazovanje Marko Isaković i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Vesna Gligorić.