Вести

ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ГРАД ШАБАЦ ИЗДВОЈИО 3,24 МИЛИОНА ДИНАРА

14. мај 2024.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Градској кући уручио Уговоре о стипендирању студентима који су испунили услове конкурса Града Шапца за школску 2023/2024. годину. Од 54 пријављена кандидата право на стипендију остварило је 18 студената који похађају  основне академске, мастер академске, као и интегрисане студије факултета чији је оснивач Република Србија.

Град je за ову намену издвојио укупно 3,24 милиона динара, што значи да ће сваки студент добити 180.000 динара, које ће им бити исплаћене у шест једнаких месечних рата.

,,Обавеза свих нас је да помажемо наше најбоље студенте. Надам се да ће им ова скромна финансијска подршка бити подстрек и мотив да наставе и даље да се труде и буду узорни студенти. Чинимо све да се млади људи после школовања врате у Шабац и овде остварују своје пословне и приватне успехе. Знање је моћ и ми га вреднујемо!“, поручио је др Александар Пајић.

Право да конкуришу имали су студенти друге и виших година студија, са пребивалиштем на територији Шапца и просечном оценом најмање 9,00. Стипендије су додељене у следећим областима друштвено-хуманистичке науке (5), природно-математичке науке (2), техничко-технолошке науке (3), медицинске науке (7) и област уметности (1) стипендија.

Катарина Гајић, студенткиња треће године Медицинског факултета Универзитета у Београду, интегрисаних академских студија, по други пут добија стипендију Града.

,,Ова стипендија ми је веома значајна. Драго ми је што Град Шабац препознаје младе таленте и награђује. Надам се да ћемо у будућности успети то да вратимо кроз своје знање и неке иновације”, рекла је она.

Додели стипендија у Градској кући присуствовали су члан Градског већа за образовање Марко Исаковић и руководилац Одељења за друштвене делатности Весна Глигорић.