Vesti

USKORO OTVARANJE NOVOG VRTIĆA NA LETNJIKOVCU

16. maj 2024.

U toku su završni radovi na izgradnji vrtića na Letnjikovcu čije otvaranje je predviđeno krajem juna. Radove je danas obišao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sa saradnicima i uverio se da teku planiranom dinamikom.

,,Završavamo izgradnju vrtića na Letnjikovcu za 180 mališana. Trenutno se izvode radovi na fasadi, keramički i elektro radovi, kao i uređenje prostora ispred objekta, kako bismo vrtić uskoro stavili u funkciju“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Pajić i naglasio da će to biti savremeno namenski opremljen kombinovani objekat za igru, učenje i odrastanje jasličkih i vrtićkih grupa.

,,Važno je da svakodnevno radimo na obezbeđivanju boljih uslova za bezbrižno i lepo odrastanje naše dece. Siguran sam da će mališani uživati u trenucima koje će ovde provoditi“, istakao je Pajić.

Grad Šabac posebnu pažnju posvećuje predškolskom obrazovanju, što govori i rekordan budžet Predškolske ustanove ,,Naše dete“ i činjenica da je svake godine cena vrtića niža za 10 odsto, ali i to što u ovom gradu ne postoje liste čekanja.

 

,,Izražavam zahvalnost Gradu što je prepoznao da postoje potrebe naše ustanove za proširenjem kapaciteta, ali i što finansira ovaj projekat. Otvaranjem ovog vrtića rasteretiti ćemo naše kapacitete. Objekat ima osam soba, salu za zajedničke aktivnosti, priručnu kuhinju, vešeraj. Nadamo se da će se dečji žamor od 1. septembra čuti u ovom vrtiću“, poručio je direktor Predškolske ustanove ,,Naše dete“ u Šapcu Vladimir Rabrenović.

Projekat izgradnje vrtića finansira Grad Šabac, a ukupna vrednost posla iznosi 128.694.280,80 dinara. Ukupna bruto izgrađena površina objekta iznosi 1.158 m2, a neto 1061,37 m2.