Вести

УСКОРО ОТВАРАЊЕ НОВОГ ВРТИЋА НА ЛЕТЊИКОВЦУ

16. мај 2024.

У току су завршни радови на изградњи вртића на Летњиковцу чије отварање је предвиђено крајем јуна. Радове је данас обишао градоначелник Шапца др Александар Пајић са сарадницима и уверио се да теку планираном динамиком.

,,Завршавамо изградњу вртића на Летњиковцу за 180 малишана. Тренутно се изводе радови на фасади, керамички и електро радови, као и уређење простора испред објекта, како бисмо вртић ускоро ставили у функцију“, рекао је овом приликом градоначелник Пајић и нагласио да ће то бити савремено наменски опремљен комбиновани објекат за игру, учење и одрастање јасличких и вртићких група.

,,Важно је да свакодневно радимо на обезбеђивању бољих услова за безбрижно и лепо одрастање наше деце. Сигуран сам да ће малишани уживати у тренуцима које ће овде проводити“, истакао је Пајић.

Град Шабац посебну пажњу посвећује предшколском образовању, што говори и рекордан буџет Предшколске установе ,,Наше дете“ и чињеница да је сваке године цена вртића нижа за 10 одсто, али и то што у овом граду не постоје листе чекања.

 

,,Изражавам захвалност Граду што је препознао да постоје потребе наше установе за проширењем капацитета, али и што финансира овај пројекат. Отварањем овог вртића растеретити ћемо наше капацитете. Објекат има осам соба, салу за заједничке активности, приручну кухињу, вешерај. Надамо се да ће се дечји жамор од 1. септембра чути у овом вртићу“, поручио је директор Предшколске установе ,,Наше дете“ у Шапцу Владимир Рабреновић.

Пројекат изградње вртића финансира Град Шабац, а укупна вредност посла износи 128.694.280,80 динара. Укупна бруто изграђена површина објекта износи 1.158 m2, а нето 1061,37 m2.