Вести

УРЕЂЕН ПЛАТО ИСПРЕД ЗГРАДЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ПОЦЕРСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ, РЕКОНСТРУИСАНО ШКОЛСКО ИГРАЛИШТЕ И АСФАЛТИРАНЕ ТРИ УЛИЦЕ

6. јул 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је данас приградско насеље Поцерски Причиновић, где је обишао уређен плато испред зграде месне заједнице, реконструисано игралиште у дворишту ОШ ,,Стојан Новаковић”, као и три улице Посавску, Лазара Васића и Добросава Живановића Трнџе које су добиле нов асфалт укупне дужине 350 метара. Укупна вредност посла на свих пет локација је око петнаест милиона динара и финансиран је средствима Града Шапца.

,,За Поцерски Причиновић, као друго по величини приградско насеље, са више од 7 500 становника од изузетног је значаја уређење платоа испред зграде месне заједнице. Обишао сам данас завршне радове и са поносом могу да кажем да је уз асфалтирање прилазне саобраћајнице и аутобуског стајалишта, као и уређењем 11 паркинг места и постављењем ивичњака месна заједница коначно добила плато какав заслужује”, истакао је градоначелник Пајић.

У Поцерском Причиновићу завршени су и радови на реконструкцији школског игралишта ОШ ,,Стојан Новаковић“.

,,Ово игралиште веома је значајно не само за децу из школе, већ и за цело село. Поред жеље да деци обезбедимо најбоље могуће услове за тренирање и бављење различитим спортским активностима, жеља нам је била да игралиште буде спремно за традиционални Ивањдански турнир у малом фудбалу ,,Причиновић опен“, који почиње сутра, а на коме ће учествовати 24 екипе, са око 250 такмичара.Такође, завршени су и радови на асфалтирању Посавске улице, Улице Лазара Васића и дела Улице Добросава Живановића Трнџе. Чинимо све како би сви делови Шапца били једнако развијени и како би сви наши суграђани имали једнаке шансе за квалитетан живот у нашем граду”, истиче градоначелник.

Милка Муцић, заменица председника Савета месне заједнице Поцерски Причиновић, изразила је захвалност, у име свих мештана градоначелнику Александру Пајићу и ЈП ,,Инфраструктура-Шабац” на урађеном послу.

,,Имамо обећање градоначелника да ће бити још инфраструктурних радова у нашој месној заједници. Најважније је да добијамо све оно што је потребно за нормално функционисање и живот мештана”, рекла је Милка Муцић.