Vesti

URAĐEN NOV SPORTSKI TEREN U OSNOVNOJ ŠKOLI ,,NATA JELIČIĆ“ U ŠAPCU

6. septembra 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao Osnovnu školu ,,Nata Jeličić” gde je urađen nov sportski teren za odbojku, košarku, rukomet i mali fudbal koji su novim asfaltom povezani sa izlaskom iz školskog dvorišta. Kako ističe gradonačelnik Pajić da bi se deca zdravo razvijala potrebno je da imaju sve uslove za bavljenje fizičkom aktivnošću.

,,Sportski teren u Osnovnoj školi ,,Nata Jeličić“ bio je u izuzetno lošem stanju i neuslovan za bavljenje sportom. Na novom terenu, fizičko na otvorenom će moći da radi 630 učenika ove škole. Vrednost ove investicije je 2,6 miliona dinara, a radovi su finansirani iz budžeta Grada Šapca”, kazao je gradonačelnik Pajić i dodao da je izgradnja sportske infrastrukture, adaptacija i rekonstrukcija sportskih terena jedan od prioriteta Grada Šapca.

,,Grad Šabac nastaviće da ulaže u obrazovanje jer da bi ono bilo kvalitetno potrebno je obezbediti dobre objekte i terene koji nastavnicima i đacima omogućavaju pogodne uslove za rad”, rekao je Pajić.

Ceo sportski teren površine je 850 metara kvadratnih. Kako ističe Zoran Starčević, direktor OŠ ,,Nata Jeličić”, na opšte zadovoljstvo svih učenika, roditelja i zaposlenih školsko dvorište je dobilo nov izgled.

,,Ovo je ozbiljna investicija koja znači svima nama u školi. Imali smo problema što se tiče realizacije časova fizičkog vaspitanja. Bilo je dosta rupa na terenu. Ovim radovima mi dobijamo jedan savremeni, multifunkcionalni teren”, rekao je Starčević.