Vesti

U ZABLAĆU ASFALTIRANE DVE ULICE UKUPNE DUŽINE 1,9 KM

17. mart 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je završne radove na asfaltiranju Ulice Mladena St. Đuričića u Zablaću. Nakon dugogodišnjeg iščekivanja meštana Zablaća, asfaltirane su dve ulice ukupne dužine 1,9 km. Iz budžeta grada Šapca za asfaltiranje ove dve ulice izdvojeno je 29,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Pajić istakao je da je pred nama nova radna sezona i da su u planu novi kilometri puteva, staza za pešake, igrališta za decu, rekonstrukcije domova kulture, svih stvari koje su neophodne za bolji i kvalitetniji život sugrađana.

,,Obećali smo da nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena, da ćemo ulagati u sva naša sela, a to sada i dokazujemo. Sela treba da žive, domaćinstva da se razvijaju, jer bez poljoprivrede, nema ni života u gradu. Da bi naši vredni domaćini ostali da žive i rade na selu, potrebno je da imaju urađenu putnu infrastrukturu kao jedan od osnovnih preduslova za razvoj. Srećan sam kada vidim završene radove i osmeh na licu meštana, jer je to najbolji pokazatelj da dobro obavljamo svoj posao. Građani su nam ukazali poverenje, a na nama je da to opravdamo. Šabac će biti grad zadovoljnih ljudi, bez obzira da li žive u selu ili gradu”, kazao je Pajić.

Živojin Jovanović, predsednik Saveta mesne zajednice Zablaće istakao je da je gradonačelnik Pajić prvi gradonačelnik koji je posetio ovo selo i saslušao potrebe meštana.

,,Srećni smo što je urađeno ono što smo čekali trideset godina. U ovoj ulici ima oko 30 domaćinstava, i put povezuje Loznicu, Cer, Zablaće, Lojanice i Beograda. Zahvalni smo gradskoj upravi i gradonačelniku”, rekao je Jovanović.